BREAKING

Υποψήφιος για διοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος ο Μηταράκης

Η δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα, ότι θα συνεχίσει να είναι στο «τιμόνι» του υπουργείου Οικονομικών και πως θα ηγηθεί των διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση του θέματος του δημοσίου χρέους, άνοιξε... πάλι τη συζήτηση για το ποιος θα είναι ο επόμενος διοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος, σε περίπτωση, που δεν παραμείνει ο Γιώργος Προβόπουλος.

Η θητεία του νυν επικεφαλής της κεντρικής μας τράπεζας λήγει στο τέλος Μαΐου και, αν τελικά επικρατήσουν οι σκέψεις στο Μαξίμου για ανανέωση του προσώπου στη συγκεκριμένη θέση, τότε δεν είναι διόλου απίθανο να δούμε στο «τιμόν»ι της Τράπεζας της Ελλάδος μια επιλογή νέα και ηλικιακά.

Από τους… πιτσιρικάδες, για τα δεδομένα της συγκεκριμένης θέσης, υποψηφίους, είναι ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον του για να αναλάβει τα ηνία στην οδό Πανεπιστημίου και ο πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί σχετικά.

Μπορεί το νεαρό της ηλικίας του να προκαλεί επιφυλάξεις- καθώς, ετών 42, θα είναι ο μικρότερος κεντρικός τραπεζίτης στην Ευρωζώνη-, όσοι, όμως, γνωρίζουν την πορεία του, ξέρουν για την εμπειρία του σε τραπεζικές θέσεις. Προτού ασχοληθεί με την πολιτική, ήταν επί χρόνια υψηλόβαθμος στέλεχος και βραβευμένος αναλυτής σε επενδυτικά σπίτια, στο City του Λονδίνου, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος των Ελλήνων τραπεζιτών στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρά, τόσο για τη συγκεκριμένη θέση, όσο και για άλλες, θα πρέπει να αναμένονται στο επόμενο δεκαήμερο.

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT