BREAKING

Kαταδίκη νεαρού που κατάπιε χρυσόψαρο και ανέβασε το βίντεο στο Facebook!

H βασιλική εταιρεία για την προστασία των ζώων (RSPCA) σημείωσε μια πρώτη νίκη στην εκστρατεία της ενάντια σε εκείνους που διασκεδάζουν με το να καταβροχθίζουν ζωντανά χρυσόψαρα, μετά την καταδίκη ενός νεαρού...
Βρετανού που προδόθηκε από το βίντεο με το «κατόρθωμά» του που είχε αναρτήσει στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Kαταδίκη νεαρού που κατάπιε χρυσόψαρο και ανέβασε το βίντεο στο Facebook

Στον Γκάβιν Χόουπ, έναν έμπορο 22 ετών, επιβλήθηκε πρόστιμο 330 λιρών και να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα, με το συνολικό ποσό που καλείται να πληρώσει να ανέρχεται σχεδόν στα 1000 ευρώ.

Ο Χόουπ είχε καταγράψει σε βίντεο τον εαυτό του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ενώ κατανάλωνε ένα μισόλιτρο το οποίο περιείχε καυτερή σάλτσα Ταμπάσκο, τεκίλα, έτρωγε ένα ωμό αυγό και τροφή για ψάρια, πριν καταβροχθίσει το ψάρι που σπαρταρούσε.

Η RSPCA είχε ξεκινήσει στις αρχές του χρόνου μια εκστρατεία εναντίον της πρακτικής αυτής, που αποκαλείται "Neknominate". Όσοι την ασκούν ανεβάζουν βίντεο με προκλήσεις στο Διαδίκτυο, καλώντας άλλους χρήστες να τους μιμηθούν.

Ο δικαστής του δικαστηρίου του Γκέιτσχεντ (βορειοανατολική Αγγλία), ο οποίος καταδίκασε τον νεαρό άνδρα βάσει της νομοθεσίας για τη βαρβαρότητα ενάντια στα ζώα, καταδίκασε την «ηλίθια» συμπεριφορά του.

Η επικεφαλής επιθεωρήτρια της RSPCA, Μισέλ Τσάρλτον, επικαλέστηκε την έκθεση ενός κτηνιάτρου, που αποδείκνυε ότι «το στομάχι συνιστά μια περιοχή εντελώς ακατάλληλη για ένα χρυσόψαρο, το οποίο καταδικάζεται σε ένα αργό θάνατο εξαιτίας των επιπτώσεων από την έλλειψη οξυγόνου, των αυξημένων επιπέδων οξύτητας (ph) και του αλκοόλ που έχει απορροφηθεί».

Η ίδια χαιρέτισε την απόφαση, επαναλαμβάνοντας την απαίτηση να μπει ένα τέλος σε μια πρακτική «σκληρή» που συνιστά «μόδα» στο διαδίκτυο, και κάλεσε τους πολίτες να καταγγείλουν αυτούς που την ασκούν.

ethnos.gr

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT