BREAKING

Φαρμακοποιοί: αναστολή πίστωσης από 1/1/2012

Ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις από την αναστολή της πίστωσης από την 1η Ιανουαρίου προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ετοιμάζουν οι φαρμακοποιοί, έπειτα από τις δηλώσεις του υπουργού υγείας για μείωση του ποσοστού κέρδους μέσα στις επόμενες ημέρες, από το 18% στο 15%.

Η απόφαση αυτή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναμένεται να φέρει μεγάλη επιβάρυνση στις τσέπες χιλιάδων ασφαλισμένων.


Για απαράδεκτη απόφαση, που...
αποδεικνύει ότι το σχέδιο Λοβέρδου είναι να εξοντώσει το φαρμακείο της γειτονιάς προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θ. Αμπατζόγλου, ενώ επιπλέον λέει πως δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν οι φαρμακοποιοί τον τρόπο με τον οποίο το εν λόγω σχέδιο θα τους καταστρέψει.


Όμως και οι προμηθευτές υλικών απειλούν να διακόψουν την πίστωση σε νοσοκομεία από τις 9 Ιανουαρίου, λόγω των οφειλών του ΕΣΥ που, όπως υποστηρίζουν, ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο 700 εκατομμύρια ευρώ.

Λοβέρδος – Κουτρουμάνης για μείωση φαρμακευτικής δαπάνης


Μέτρα για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων πρόκειται να ανακοινώσουν τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας η οποία, τα τελευταία δύο χρόνια, μειώθηκε κατά 1 δισεκατομμύριο 650 εκατομμύρια ευρώ, από 5,4 δις που ήταν το 2009.

Στόχος για το 2012 είναι η μείωση ακόμη κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ και να φτάσει τα όρια του 2004, δηλαδή στα 2,5 δισεκατομμύρια.

Τα μέτρα αποσκοπούν κυρίως στον έλεγχο του όγκου και της σύνθεσης της κατανάλωσης, και προβλέπουν μεταξύ άλλων:

  • Τη μείωση στις τιμές αντιγράφων φαρμάκων και φαρμάκων που λήγει η πατέντα τους

  • την περαιτέρω μείωση του κέρδους των φαρμακοποιών

  • την προώθηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και

  • τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες για προμήθειες φαρμάκων και υλικών

  • την υποτιμολόγηση φαρμάκων με μειώσεις κατά μέσο όρο 6%

  • την αύξηση της χρήσης γενοσήμων στο 50%.

Επιπλέον, με σκοπό τον εξορθολογισμό των δαπανών, ο ΕΟΦ έχει εισηγηθεί στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας να καθορίζεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων με βάση το φάρμακο και όχι την πάθηση, που ισχύει έως σήμερα.
πηγη:

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT