BREAKING

«Ψαλίδι» 15% στις δαπάνες των δήμων

Δραστικό περιορισμό των δαπανών τους κατά 15% μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης από τους δημάρχους κατά τη χθεσινή του συνάντηση με το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Συγκεκριμένα ο υπουργός ζήτησε από τους δημάρχους να αποφύγουν τις υπερβολικές απαιτήσεις και διεκδικήσεις καθώς όπως είπε ...«αυτό που διακυβεύεται» τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι «αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από κει που είμαστε». Παράλληλα ζήτησε από τους αιρετούς να δώσουν έμφαση στην κοινωνική τους πολιτική καθώς και να αξιοποιήσουν επενδύσεις σε τοπικό επίπεδο, αλλά και δράσεις υπέρ του περιβάλλοντος και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Δεσμεύσεις
Σε ό,τι αφορά το πεδίο των δεσμεύσεων ο κ. Γιαννίτσης ξεκαθάρισε ότι πριν το τέλος του Δεκεμβρίου θα είναι στη διάθεση των δήμων το ποσό των περίπου 350 εκατ. ευρώ, (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι και παρακρατηθέντα), ενώ αναφορικά με την κυβερνητική δέσμευση για 450 εκατ. ευρώ, επιπλέον του προϋπολογισμού, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι θα υλοποιηθεί. Επίσης, ξεκαθαρίστηκε ότι μόνο εφόσον δεν γεφυρωθεί η διάσταση με το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα γίνει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των συμβάσεων των Δήμων με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τέλος, για το «Βοήθεια στο Σπίτι», ο υπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχει πολιτική βούληση να προχωρήσει και ότι έχουν διασφαλιστεί τα χρήματα από το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Εργασίας.
πηγη:

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT