BREAKING

Δώρισε 2 εκατ. ευρώ και ένα «βουνό» προβλήματα σε γηροκομείο της Λάρισας

Ιδιαίτερα γενναιόδωρη παρουσιάστηκε η ηλικιωμένη η οποία έδωσε «ανάσα» ζωής στο Γηροκομείο της Λάρισας που αντιμετώπιζε σημαντικά οικονομικά προβλήματα, καθώς κληροδότησε στο ίδρυμα όλη την περιουσία της.

Η δωρήτρια Χαρίκλεια Χριστοδούλου- Τράντου, που πέθανε τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία ...
80 περίπου ετών, είχε κληρονομήσει και τους δύο επίσης ανύπαντρους και άτεκνους αδελφούς της και ζούσε κάνοντας αιματηρές οικονομίες. Εκτός πάντως από τα 2 εκατομμύρια ευρώ και τα 30 διαμερίσματα η δωρήτρια μάλλον «άφησε» κληρονομιά κι ένα. βουνό προβλήματα στο Γηροκομείο της Λάρισας που θα βρεθεί πλέον αντιμέτωπο με το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Τα πρώτα προβλήματα για τη διοίκηση του Γηροκομείου έχουν να κάνουν με την εκμετάλλευση των 30 κληρονομηθέντων διαμερισμάτων τα οποία τόσο για την επισκευή τους όσο και για την ενοικίασή τους σε ιδιώτες απαιτείται δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός και ο οποίος μάλιστα δεν επιτρέπεται να αποδώσει αποτέλεσμα κάτω από ορισμένη τιμή.

Είναι χαρακτηριστικό πως όλες αυτές οι διαδικασίες χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα χρονοβόρες μιας και το Γηροκομείο Λάρισας και τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του μετά την δωρεά της Χαρίκλειας Χριστοδούλου- Τράντου, επιβλέπονται από την Υπηρεσία Κληροδοτημάτων και για οποιαδήποτε ενέργεια ή την εκτέλεση εργασιών θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίζονται οι απαραίτητες άδειες από τις κεντρικές υπηρεσίες.

Ο δήμαρχος της Λάρισας από την πλευρά του μελετά την αξιοποίηση μέρους των κληρονομηθέντων οικοδομών μέσω της στέγασης κάποιων υπηρεσιών ή του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. Ο κ. Τζανακούλης όμως εκτός από τα προβλήματα που δημιουργεί η γραφειοκρατία στην εκμετάλλευση της συγκεκριμένης κληρονομιάς δεν ξεχνά και το μείζον πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει σύντομα το Γηροκομείο όταν θα βρεθεί αντιμέτωπο με το «χαράτσι» της εφορίας καθώς δεν απαλλάσσεται από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
πηγη:

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT