BREAKING

Η Ερωφίλη πάει Εθνικό θέατρο από τις 5 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων


Με ένα από τα κορυφαία αριστουργήματα του Κρητικού Θεάτρου συνεχίζονται – μετά του Πλατωνικούς Διαλόγους -  οι επιτυχημένες εκδηλώσεις της «Άλλης Διάστασης» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων.
Ανοίγοντας τον κύκλο «Γλώσσα Ελληνική», η Ερωφίλη παρουσιάζεται σε μία ερευνητική προσέγγιση από τον Δήμο Αβδελιώδη, σκηνοθέτη γνωστό για την  ιδιαίτερη σχέση του με το λ...
όγο και το ρυθμό.

Παρτιτούρα με λέξεις
Κάθε γραπτό κείμενο, προορισμένο να αποδοθεί θεατρικά, είναι ένα είδος παρτιτούρας που μέλλεται να ερμηνευθεί με τη φωνή.
Κάθε κείμενο έχει τη δική του μουσική.
Μπροστά σε ένα ποιητικό έργο γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο, απαιτείται διπλή προσπάθεια ώστε να μην υπερισχύσει η εξωτερική μουσική του στίχου και της ομοιοκαταληξίας επάνω στην κύρια και βαθύτερη μουσική του νοήματος.
Στην Ερωφίλη όπου κυριαρχεί το πάθος, η τέχνη και η πηγαία έμπνευση του Χορτάτση, ο λογικός και ρεαλιστικός καμβάς του συγγραφέα είναι που επιβάλει σκηνοθετικά την όλη ενορχήστρωση και την ερμηνεία.
Δήμος Αβδελιώδης
 
Το έργο
Η Ερωφίλη, κόρη του σκληρού και άδικου βασιλιά της Αιγύπτου Φιλόγονου, έχει παντρευτεί κρυφά τον γενναίο στρατηγό του πατέρα της, Πανάρετο.  Όταν ο Φιλόγονος αποφασίζει να παντρέψει την κόρη του με κάποιον άλλο και επιλέγει τον Πανάρετο ως μεσάζοντα, η μυστική ένωση των δύο νέων έρχεται στο φως.  Ο Φιλόγονος θα εκδικηθεί τους δύο νέους με τον πιο σκληρό, αιμοσταγή και μακάβριο τρόπο….

Η ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Μάσκες: Μαρία Πασσαλή
Παίζουν: Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Δάφνη Μαρκάκη, Έλενα Μαρσίδου, Ιωάννα Παππά, Άγγελος Τριανταφύλλου, Αμαλία Τσεκούρα.
Μουσικός:

Πρώτη παράσταση: 05/01/2012
Τελευταία παράσταση: 02/03/2012

Αίθουσα Εκδηλώσεων, Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 18:00, Τιμή εισιτηρίου: 5€
 

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT