BREAKING

Τα συμβόλαια σύστασης της Apple πωλήθηκαν 1 εκατ. 594 χιλιάδες δολάρια



Ο άνθρωπος που εύλογα θα μπορούσε να καταριέται την τύχη του για μία τεράστια λάθος απόφαση,  έχει κάθε λόγο να την καταριέται άλλη μια φορά, καθώς θα μπορούσε να κερδίσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, έστω και 35 χρόνια μετά.

Ο λόγος για τον ...
Ron Wayne, τον τρίτο συνιδρυτή της Apple και κάτοχο του 10% της εταιρίας για μόλις 12 ημέρες. Για την αποχώρηση από την εταιρία στις 12 Απριλίου 1976 έλαβε το ποσό των 800 δολαρίων. Το 1994 πούλησε για πολύ χαμηλό ποσό, το ένα από τα τρία αντίγραφα των συμβολαίων σύστασης της εταιρίας Apple.  Εχθές, τα αντίγραφα αυτά δημοπρατήθηκαν από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.
Η αρχική εκτίμηση για την αξία των πρωτότυπων εγγράφων από την γνωστή εταιρία δημοπρασιών, ήταν μεταξύ των 100.000 και 150.000 δολαρίων. Η χθεσινή δημοπρασία όμως, διέψευσε τους πάντες, καθώς τα συμβόλαια έφτασαν να πουληθούν στο ποσό του 1 εκατομμυρίου 594 χιλιάδων 500 δολαρίων.
Περήφανος ιδιοκτήτης τους ο Eduardo Cisneros, CEO της Cisneros Corporation, εταιρείας που εδρεύει στο Μαϊάμι και ασχολείται με ένα εύρος δραστηριοτήτων. Από Real Estate έως και τηλεοπτικές παραγωγές.
Αμέσως μετά την πλειοδοσία ο Eduardo Cisneros δήλωσε στο twitter ότι είναι περήφανος ιδιοκτήτης ενός κομματιού της Αμερικανικής (επιχειρηματικής) Ιστορίας. Και ο Wayne; Αν ήμασταν στη θέση του, θα χτυπούσαμε το κεφάλι μας στον τοίχο…
Πηγή: Sothebys.com

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT