BREAKING

Στο ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο και οι υπάλληλοι της Βουλής

Στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου καθώς και στο νέο βαθμολόγιο, εντάχθηκαν και οι υπάλληλοι της Βουλής, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Ολομέλειας του σώματος η οποία προχώρησε στην τροποποίηση του Κανονισμού που διέπει την οργάνωση και λειτουργία του κοινοβουλίου. Έτσι καταργούνται και επισήμως τα επιδόματα - μπόνους που ελάμβαναν (γνωστά ως 15ο και 16ο μισθό) λόγω των ...
ειδικών συνθηκών εργασίας (ολοήμερες συνεδριάσεις που πολλές φορές διαρκούν έως τις πρώτες πρωινές ώρες κλπ.).

Ωστόσο, θεσπίζεται «Κίνητρο Επίτευξης Στόχων Στήριξης του Κοινοβουλευτικού Έργου», το ύψος του οποίου θα καθορίζεται από τον Πρόεδρο της Βουλής. Το συγκεκριμένο κίνητρο θα χορηγείται με την λήξη των εργασιών κάθε βουλευτικής συνόδου, όπως και πριν, και έχοντας υπόψη «τις ιδιαιτερότητες των λειτουργιών της Βουλής», όπως ο όγκος του κοινοβουλευτικού έργου, ο ρυθμός διεκπεραίωσής του, η εξοικονόμηση πόρων κατά τη εκτέλεση του προϋπολογισμού της Βουλής. Όπως επίσης προκύπτει, οι ειδικότεροι όροι, το ύψος και ο τρόπος καταβολής του κινήτρου, θα καθορίζεται με απόφαση του Προέδρου, η οποία θα εκδίδεται εντός τριών μηνών από την έναρξη των εργασιών της κάθε βουλευτικής συνόδου και θα εξειδικεύονται τα κριτήρια χορήγησης, ενώ το συγκεκριμένο ποσό θα φορολογείται.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φ. Πετσάλνικος «λαμβάνονται πάντα υπόψη οι ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του κοινοβουλίου, γιατί πράγματι υπάρχουν ιδιαιτερότητες και σε σχέση με τις ώρες λειτουργίας, σε σχέση με συνεδριάσεις που γίνονται από το πρωί στις επιτροπές μέχρι το βράδυ, όπως και της Ολομέλειας που γίνονται πολλές φορές απόγευμα ή και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, συνεδριάσεις που γίνονται στο κοινοβούλιο ακόμη και σε Σαββατοκύριακα και σε ημέρες αργιών».

Σημειώνεται ότι η Βουλή διαθέτει 1.290 υπαλλήλους σε όλα τα τμήματα, τις διευθύνσεις και τις υπηρεσίες της. Σε σύγκριση με το φθινόπωρο του 2009 έχουν μειωθεί κατά ογδόντα οι υπηρετούντες στην Βουλή λόγω αποχωρήσεων συνταξιοδότησης, ενώ οι θέσεις αυτές δεν έχουν καλυφθεί. Μάλιστα, αποφασίστηκε η κατάργηση 300 κενών θέσεων μονίμων υπαλλήλων που υπάρχουν εδώ και καιρό. Όπως είπε ο κ. Πετσάλνικος «δεν γίνονται προσλήψεις, μειώνεται ο αριθμός των υπαλλήλων και αν χρειαστεί θα γίνονται προκηρύξεις μόνο μέσω ΑΣΕΠ και δεν επιτρέπεται με κανέναν άλλον τρόπο η μονιμοποίηση μετακλητών υπαλλήλων, οι οποίοι μετακλητοί αποχωρούν όταν λήξει η ιδιότητα του μετακλητού υπαλλήλου».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ δήλωσε σε ότι αφορά τους υπαλλήλους της Βουλής ότι «υπάρχει και εδώ πέρα, όπως και στους άλλους εργαζόμενους, μείωση η οποία ξεπερνά και το 30%, αν συμπεριλάβουμε και τις περικοπές που έγιναν στο προηγούμενο χρονικό διάστημα». «Αυτό που ισχύει σ’ όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και που ισχύει κι εδώ είναι το κόψιμο των επιδομάτων», πρόσθεσε.

Ενώ και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θ. Δρίτσας ανέφερε ότι «οι υπάλληλοι της Βουλής υφίστανται και εκείνοι πολύ σημαντική και πολύ μεγάλη μείωση των αποδοχών τους, με πολλούς και διάφορους τρόπους». «Νομίζω ότι για να γίνει αυτό, προετοιμάστηκε το κατάλληλο κλίμα για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως ότι είναι προνομιούχοι, ότι είναι χαϊδεμένα παιδιά. Ελπίζω να απολογηθούν όλοι όσοι ενορχήστρωσαν αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία εναντίον όχι μόνο των εργαζομένων της Βουλής, αλλά εναντίον όλων των εργαζομένων του Δημοσίου», συμπλήρωσε.
πηγη:

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT