BREAKING

"Επιστροφή" στα πάτρια για τον δικτάτορα Νοριέγκα

Ο πρώην δικτάτορας του Παναμά Μανουέλ Νοριέγκα κατέφθασε το βράδυ της Κυριακής στην πατρίδα του, σχεδόν 22 χρόνια από όταν οι δυνάμεις των ΗΠΑ τον είχαν απομακρύνει βίαια από το γραφείο του.
Ο  77χρονος Νοριέγκα  ...αναμένεται να οδηγηθεί κατευθείαν στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της  διακυβέρνησής του. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα οδηγηθεί στις φυλακές  El Renacer, όπου θα διαμένει σε απομονωμένο κελί.  

Η διαδικασία έκδοσης του πρώην δικτάτορα ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής με πτήση από το Παρίσι στη Μαδρίτη. 

Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο μήνα, γαλλικό δικαστήριο ενέκρινε την έκδοσή του στον Παναμά, καθώς κρίθηκε ένοχος για  τη δολοφονία του πολιτικού αντιπάλου του, Hugo Spadafora,  όπως και για το θάνατο τουλάχιστον ενός ακόμη ανθρώπου.

Ο Νοριέγκα βρισκόταν στη Γαλλία από το 2010, ενώ για δύο δεκαετίες ήταν κατάδικος σε μια αμερικανική φυλακή, όπου είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και άλλα εγκλήματα.

Πέρυσι, επίσης, γαλλικό δικαστήριο καταδίκασε τον Νοριέγκα σε επτά χρόνια φυλάκιση για το ξέπλυμα 2.300.000 ευρώ μέσω των τραπεζών εκεί, ενώ εκλήθη να επιστρέψει όλα αυτά τα χρήματα πίσω.  Ο Νοριέγκα πάραυτα αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT