BREAKING

Σαρκοζί: "Μια άλλη Ευρώπη γεννιέται"

"Μια άλλη Ευρώπη γεννιέται", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, κ. Νικολά Σαρκοζί, ύστερα από τις αποφάσεις που έλαβαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου ως προς την καταπολέμηση της κρίσης χρέους. "Πρέπει να δούμε πως μια νέα Ευρώπη γεννιέται: μια Ευρώπη της ευρωζώνης, στην οποία οι λέξεις κλειδιά θα είναι ...σύγκλιση οικονομιών, δημοσιονομικών κανόνων και φορολογίας", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρκοζί.

Όπως επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, η επεξεργασία των νομικών πλευρών της νέας συμφωνίας για την επίλυση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Ακόμη, ο ίδιος χαρακτήρισε ως "υπερβολικά" τα αιτήματα της Βρετανίας για την Ευρώπη. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και η Άνγκελα Μέρκελ έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να αποσπάσουν και τη σύμφωνη γνώμη του Λονδίνου . Συμπλήρωσε όμως, ότι η κρίση εξ αρχής προκλήθηκε από την ελλιπή εποπτεία του χρηματοοικονομικού κλάδου και πως κατά συνέπεια τα βρετανικά αιτήματα σε αυτόν τον τομέα δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά.
πηγη:

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT