BREAKING

Σουπερμάρκετ πληρώνει τους υπαλλήλους του σε είδος

Μέρος του μισθού τους σε είδος παίρνουν εργαζόμενοι σε αλυσίδα τροφίμων, στη Λάρισα. Η διοίκηση της επιχείρησης ανακοίνωσε στους εμβρόντητους υπαλλήλους της ότι εφεξής για την προκαταβολή έναντι του μισθού τους, δεν θα κάνουν ανάληψη από κάποια τράπεζα, αλλά...  από τα ράφια των καταστημάτων της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνική επιχείρηση εξαναγκάζει υπαλλήλους της να πληρωθούν με κουπόνια για αγορά τροφίμων και άλλων προϊόντων σουπερμάρκετ. Είναι όμως η πρώτη φορά που επιχείρηση υποχρεώνει τους υπαλλήλους της στην ουσία να επιστρέφουν μέρος του μισθού τους στην ίδια, με την αγορά τροφίμων και άλλα ψώνια.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων, η συγκεκριμένη αλυσίδα του λιανεμπορίου τροφίμων (σ.σ.: πρόκειται για τα σουπερμάρκετ «Λάρισα», με περισσότερα από 40 καταστήματα στο Νομό Λάρισας) ανακοίνωσε στους εργαζομένους της ότι αντί προκαταβολής μισθού, θα έχουν τη δυνατότητα να «ξοδεύουν» το ποσό, που θα τους πιστωνόταν, σε αγορές από τα ράφια της.

Η διοίκηση της εταιρείας τούς ενημέρωσε ότι δεν θα γίνεται κατάθεση του ποσού της προκαταβολής των μισθών τους, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο, αλλά θα έχουν τη «δυνατότητα» να κάνουν αγορές από τα ράφια της, με αποδείξεις, έναντι μέρους του μισθού τους.

Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν «ξοδευτεί» όλο το ποσό της προκαταβολής σε ψώνια, το υπόλοιπο θα πιστώνεται εκ νέου στην «προκαταβολή» του επόμενου μήνα. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο λόγος αυτής της εξέλιξης είναι η έλλειψη ρευστότητας που έχει επικαλεστεί η διοίκηση της συγκεκριμένης εταιρείας και προκειμένου να μην προβεί σε απολύσεις, προκρίνει για τους εργαζομένους της τη λύση αυτή.
 Πηγη

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT