BREAKING

Υποδοχή στους παρατηρητές με τανκς και αίμα


Σύροι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τα εγκλήματα και την αιματηρή καταστολή από το καθεστώς Ασαντ
 
 


Συνεχίστηκε χθες το αιματοκύλισμα στη Συρία εν αναμονή της άφιξης της πρώτης ομάδας παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου στη χώρα.

Συνεχίστηκε χθες το αιματοκύλισμα στη Συρία εν αναμονή της άφιξης της πρώτης ομάδας παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου στη χώρα.

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν τη Δευτέρα από τις δυνάμεις ασφαλείας του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ στην πόλη Χομς. Την παραμονή της άφιξης των παρατηρητών στην πόλη, η οποία βρίσκεται στην ...καρδιά της εξέγερσης που διαρκεί εδώ και 9 μήνες, δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι ο Ασαντ τηρεί το σχέδιο που έχει συμφωνήσει με τον Αραβικό Σύνδεσμο για τερματισμό της βίαιης καταστολής και την έναρξη συνομιλιών με την αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν τα ξημερώματα στη σουνιτική συνοικία Μπάμπα Αμρ. Μάλιστα, ερασιτεχνικό βίντεο που ανέβηκε στο Διαδίκτυο από ακτιβιστές έδειχνε τρία τανκς σε δρόμους με πολυκατοικίες να ανοίγουν πυρ στη συγκεκριμένη συνοικία. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι οι βομβαρδισμοί είναι οι πιο έντονοι των τριών τελευταίων ημερών, ενώ πηγή της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι τραυματίστηκε παρατηρητής του Αραβικού Συνδέσμου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη ομάδας 150 παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου, 60 από τους οποίους έφτασαν χθες στη χώρα από το Κάιρο, για να εκτιμήσουν αν η Δαμασκός εφαρμόζει το σχέδιο που έχει συμφωνηθεί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Μάρτιο.
πηγη:

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT