BREAKING

Ποινική δίωξη στον Κ. Κουλούρη

Την ποινική δίωξη του Κίμωνα Κουλούρη, ζητάει ο 25χρονος ειδικός φρουρός, τον οποίο φέρεται να τραυμάτισε ο πρώην βουλευτής με το αυτοκίνητο του το βράδυ του Σαββάτου.

Το περιστατικό έγινε στη συμβολή Βουλιαγμένης και Καλλιρρόης όταν μέλη ομάδας της ΔΙΑΣ του έκαναν σήμα να σταματήσει, επειδή νωρίτερα είχε παραβιάσει ερυθρούς σηματοδότες. Ο κύριος Κουλούρης, εκνευρισμένος, ...
δεν ήθελε να σταματήσει.

Όταν τελικά υπάκουσε στο σήμα και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο έλεγχος, ο πρώην υπουργός ξεκίνησε απότομα και παρέσυρε έναν 25χρονο αστυνομικό που είχε μπει μπροστά στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι. Ο αστυνομικός διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο ενώ ο κύριος Κουλούρης, μετά την κατάθεσή του αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν του έγινε μήνυση από τον αστυνομικό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ειδικός φρουρός κατέθεσε όπως και οι συνάδελφοι του, ότι ο πρώην βουλευτής δεν συνεργάστηκε στον έλεγχο και τους μίλησε απαξιωτικά, κάτι όμως που, σύμφωνα με τις διατάξεις του τελευταίου ΚΟΚ, είναι πταίσμα.

Ο κ. Κουλούρης κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με τραυματισμό, σε βαθμό πλημμελήματος, που βάσει του τελευταίου ΚΟΚ διώκεται αυτεπαγγέλτως αλλά δεν είναι αυτόφωρο αδίκημα, εφόσον δεν υπάρχει εγκατάλειψη και ο υπαίτιος οδηγός παρέχει τις υπηρεσίες του στην προανάκριση.

Ο πρώην βουλευτής τιμωρήθηκε με διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και γιατί δεν είχε θεωρήσει το δίπλωμα οδήγησης, ως όφειλε, αφού είναι πάνω από 65 ετών. Ο κ. Κουλούρης αναμένεται να δώσει κατάθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Τις αιτιάσεις του συνδικαλιστικού οργάνου των Ειδικών Φρουρών για «κουκούλωμα» στην υπόθεση Κουλούρη, απέρριψε με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα στην απάντησή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

«Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην τήρηση της νομιμότητας και στην ισότιμη μεταχείριση των πολιτών, χωρίς εκπτώσεις, διακρίσεις και επιλεκτικές νοοτροπίες ή συμπεριφορές. Οι βασικές αυτές αρχές, που υπαγορεύονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας μας, είναι αδιαπραγμάτευτες για την Ελληνική Αστυνομία».

«Οι αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες των αρμοδίων Υπηρεσιών, για το συγκεκριμένο περιστατικό, καταγράφηκαν σε Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με απόλυτα σαφή τρόπο, που δεν επιδέχεται οποιαδήποτε νομική αμφισβήτηση ή παρερμηνεία».

«Προφανώς», τονίζεται, «η αποτύπωση της πραγματικότητας, μόνο "κουκούλωμα", ή "ιδιαίτερη μεταχείριση" ή "άνιση αντιμετώπιση των πολιτών" δε μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής.



Πηγή:www.capital.gr

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT