BREAKING

Θα θέλατε τα γενέθλιά σας να είναι την ίδια μέρα κάθε χρόνο;



Ένα νέο ημερολόγιο που προτείνεται από δύο ερευνητές του Πανεπιστημίου Johns Hopkins υπόσχεται ακριβώς αυτό… Κάθε μία συγκεκριμένη ημερομηνία να πέφτει κάθε χρονιά την ίδια μέρα

Τα γενέθλιά σας θα είναι πάντα κάθε Δευτέρα, για παράδειγμα, και τα Χριστούγεννα ή η Πρωτοχρονιά την ...
ίδια ακριβώς μέρα κάθε χρόνο (ελπίζουμε όχι Κυριακή όπως φέτος, μήπως και κερδίσουμε καμιά μέρα… αργίας).

Ο αστροφυσικός Richard Conn Henry και ο εφαρμοσμένος οικονομολόγος Steve Hanke, προτείνουν το συγκεκριμένο ημερολόγιο, το οποίο πιστεύουν ότι πρέπει να υιοθετηθεί από ολόκληρο τον κόσμο, αντί του Γρηγοριανού που ισχύει σήμερα. Για να επιτευχθεί κάθε μέρα να πέφτει την ίδια ημερομηνία κάθε χρόνο, προτείνουν όλοι οι μήνες να έχουν 30 ημέρες – εκτός από τέσσερις, το Σεπτέμβριο, το Μάρτιο, τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο που θα έχουν 31.

Με το νέο ημερολόγιο ο καθένας θα μπορεί να προγραμματίσει καλύτερα δραστηριότητές του, όπως την αρχή του σχολικού έτους ή των διακοπών του. Οι δύο ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι με το ημερολόγιό τους αυτό, οι οικονομικοί υπολογισμοί θα είναι ευκολότεροι και εξηγούν… Θέματα όπως οι υπολογισμοί των τόκων για ένα στεγαστικό δάνειο, ομόλογα, προθεσμιακές συμβάσεις επιτοκίων και άλλα θέματα απαιτούν περίπλοκες καταμετρήσεις των ημερών.

Το τρέχον ημερολόγιο είναι γεμάτο από «ανωμαλίες» που έχουν οδηγήσει στη δημιουργία ενός ευρέος φάσματος «συμβάσεων» που προσπαθούν να απλοποιήσουν αυτούς τους υπολογισμούς. Το προτεινόμενο μόνιμο ημερολόγιο έχει ένα «μοτίβο» 91 ημερών ανά τρίμηνο (δύο μήνες των 30 ημερών και έναν των 31 όπως προείπαμε). Δεν είναι πάντως τόσο εύκολο να «υιοθετηθεί», δεδομένου ότι σίγουρα θα υπάρχουν ενστάσεις, αλλά και δυσκολία συντονισμού όλων των κρατών του κόσμου… Ειδικά αν οι μεγάλες γιορτές πέφτουν Κυριακή, φαντάζεστε τι θα γίνει ε; (οκ… οκ… φανταζόμαστε ότι δεν είναι αυτή η σημαντικότερη δυσκολία στο να υιοθετηθεί το νέο ημερολόγιο, αλλά είπαμε να εκφράσουμε κι εμείς το μικρό μας παράπονο).
Πηγή

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT