BREAKING

Mας περιμένει ΝΑΤΟικός «πονοκέφαλος» στο Σικάγο;



Ο πρώτος »διεθνής» πονοκέφαλος για την νέα κυβέρνηση ίσως θα είναι στο ΝΑΤΟ, στη σύνοδο κορυφής στο Σικάγο στις 20 Μαίου!

Και το αγκάθι που πιθανόν υπάρξει ειναι τα …Σκόπια που έχουν ξεκινήσει την «εαρινή» επίθεσή τους, με στόχο την ένταξή τους!

Παρά τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, πως τα Σκόπια θα ενταχθούν μόνο εάν επιλυθεί η διαφορά με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκολα Πόποφσκι, θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.

Θα προσπαθήσει να ασκήσει πιέσεις στην Αθήνα ώστε να σεβαστεί την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) και να μην εμποδίσει στο μέλλον την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της χώρας του.

Παράλληλα ο σκοπιανός αξιωματούχος θα συναντηθεί με τον διεθνή μεσολαβητή κ. Μάθιου Νίμιτς, καθώς και με φιλοσκοπιανούς γερουσιαστές που και αυτοί έχουν εντείνει τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ώστε να ανοίξει στο Σικάγο ο δρόμος για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Η Αθήνα ωστόσο δεν δείχνει να φοβάται και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σ Δήμας είναι καθυσηχαστικός.

Ενόψει του Σικάγο, έχει γίνει τους τελευταίους μήνες καλή προετοιμασία, όπως έγινε και για τη διαχείριση της Απόφασης του ΔΔΧ, με θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα.

Επετεύχθησαν ομόφωνες αποφάσεις στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ που επανέλαβαν τις θέσεις των δύο Οργανισμών στις 5 και 7 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά την Απόφαση του ΔΔΧ, τονίζει σε κάθε ευκαιρία ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Το κλίμα θα φανεί – ως απλη γεύση – και στην σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ όπου συμμετέχει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος.


Ωστόσο αν κάπως μας την …φέρουν θα είναι …επιτόπου…. Στο Σικάγο δηλαδή….

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT