BREAKING

Νέα πικρόχολη επίθεση του ξένου τύπου στον Τσίπρα



Η εφημερίδα L’ECHO σε άρθρο με τίτλο «Αλέξης Τσίπρας: ο άνθρωπος που θέλει να κάνει κοροϊδευτικές γκριμάτσες στους πιστωτές της Ελλάδας» αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας ...... αμφισβητεί ευθέως τις συμφωνίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

«Σαν τον Άρμστρονγκ όταν πάτησε στη Σελήνη, ο αρχηγός της ελληνικής ριζοσπαστικής αριστεράς αφέθηκε χθες στο μοναδικό λυρισμό των ανδρών που έχουν την αίσθηση ότι δημιουργούν ιστορία», σχολιάζει το άρθρο παραθέτοντας τα λόγια του κ. Τσίπρα όταν συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Είναι μια μεγάλη στιγμή για την Αριστερά και μια μεγάλη ευθύνη για μένα».

«Η στιγμή αξίζει την προσοχή μας», παρατηρεί η εφημερίδα, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση σε βουλευτικές εκλογές και την ευθύνη να σχηματίσει κυβέρνηση. «Μια αποστολή σχεδόν ανέφικτη. Και μάλλον θεωρητική, αφού ο άνθρωπος είναι ανελαστικός», παρατηρεί η εφημερίδα επισημαίνοντας ότι ο κ. Τσίπρας «αρνείται να συνεργαστεί με τα κόμματα που στηρίζουν -με κρύα καρδιά- τη θεραπεία λιτότητας. Και δεν αναμένεται να συνεργαστεί με τα κόμματα της άκρας δεξιάς».

Το άρθρο καταλήγει με μια συνοπτική περιγραφή της πορείας του Αλέξη Τσίπρα: ένταξη στις κομμουνιστικές νεολαίες στα τέλη της δεκαετίας του ’80, εμφάνιση στην ελληνική πολιτική σκηνή με την τρίτη θέση στη διεκδίκηση της δημαρχίας του Δήμου Αθηναίων το 2006, αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχει και είσοδος στη Βουλή το 2009. Το κόμμα του, το πρώτο κόμμα μεταξύ αυτών που αντιτίθενται στη λιτότητα, τετραπλασίασε σχεδόν τα ποσοστά του από το 2009, καταλήγει, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT