BREAKING

Έχτισαν σπίτι μέσα σε… δεξαμενή

Ένα από τα πιο ασυνήθιστα σπίτια που μπορεί να βρει κανείς, αν όχι στον κόσμο, τότε σίγουρα στη Μεγ. Βρετανία, είναι αυτό του ζεύγους Hardy, στο Devon.

Τι είναι αυτό που κάνει το συγκεκριμένο σπίτι τόσο ξεχωριστό; Μα φυσικά, το γεγονός ότι ........ είναι χτισμένο μέσα σε μια πρώην δεξαμενή και πρακτικά «χωμένο» μέσα σε ένα λόφο! Η στρογγυλή δεξαμενή που ήταν κατασκευασμένη από τσιμέντο είχε να χρησιμοποιηθεί 5 χρόνια μέχρι που αγοράστηκε από το ζεύγος Hardy το 2008.

Η εταιρεία ύδρευσης από την οποία το αγόρασαν, πουλούσε μαζί και άδεια προκειμένου ο χώρος να μετατραπεί σε ένα σπίτι με 5 υπνοδωμάτια με ενδεικτική τιμή τις 300.000 λίρες. Αν και πολλοί χλεύασαν την ιδέα, για τον πολιτικό μηχανικό Robert Hardy ήταν μια πρόκληση.

«Πέρασα χρόνια ολόκληρα ανεγείροντας σπίτια σε επίπεδες εκτάσεις, κάτι που ήταν εξαιρετικά βαρετό», διηγείται ο ίδιος. «Το σχέδιο είχε ένα σωρό ενδιαφέροντες πτυχές: πώς θα αντιμετωπίσεις προβλήματα με το βάρος, πώς θα ανοίξεις τη δεξαμενή;»

Τελικά, αποφάσισαν να δοκιμάσουν την κατασκευή του σπιτιού. Έτσι πούλησαν την ακίνητη περιουσία που διέθεταν, κερδίζοντας 300.000 λίρες. Ωστόσο, μια απρόσμενη εξέλιξη έθεσε σε κίνδυνο τα σχέδιά τους. Αυτό ήταν φυσικά η οικονομική κρίση που ξέσπασε την ίδια χρονιά. Αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες, το ζευγάρι κατάφερε να δανειστεί τις απαραίτητες 800.000 λίρες και να ξεκινήσει η κατασκευή.



Αρχικά, αφαιρέθηκε η χλόη πάνω από τη δεξαμενή, διαδικασία που έγινε με τα χέρια καθώς ο Hardy αμφέβαλε για την αντοχή της δεξαμενής στα μηχανήματα. Στη συνέχεια, τα συνεργεία κατέβηκαν στον πάτο της δεξαμενής προκειμένου να τοποθετήσουν ατσάλινες δοκούς που θα γινόντουσαν αργότερα ο σκελετός του σπιτιού. Οι δυσκολίες συνεχίστηκαν καθώς μπορούσαν να εργάζονται μόλις 3 ώρες κάθε ημέρες εξαιτίας των αναθυμιάσεων.


Τελικά, σχεδόν 3 χρόνια αργότερα ο κόπος ανταμείφτηκε καθώς το πανέμορφο οίκημα ολοκληρωνόταν με την τοποθέτηση των τζαμιών στη γυάλινη οροφή και την επίστρωση με γρασίδι στον περιβάλλοντα χώρο.

Ωστόσο, τον περασμένο Ιούνιο ένα σοβαρό ατύχημα τον ανάγκασε να αφήσει τη δουλειά του για ένα διάστημα. Έτσι το ζευγάρι πήρε την απόφαση να πουλήσει το σπίτι, το οποίο διατίθεται στην τιμή των 1.250.000 λιρών!







Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT