BREAKING

Γερμανίδα υπουργός καταγγέλλει έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης

Κατηγορεί τα ευρωπαϊκά όργανα ότι δεν υπερασπίζονται τη Γερμανία από τις άδικες κατηγορίες.

Στη Γερμανία έχει καταλήξει να στρέφεται η οργή διαδηλωτών σε όλο και περισσότερες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και, σε μία.... διαδήλωση, η απόσταση από μία πολιτική αντίδραση μέχρι ένα χιτλερικό μουστάκι στην φωτογραφία της Μέρκελ είναι ένα πλακάτ δρόμος. 

Δυσανάλογη η αντίδραση, πιστεύει η γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης, η οποία περνά στην αντεπίθεση και κατηγορεί τα ευρωπαϊκά όργανα ότι δεν δείχνουν τη δέουσα αλληλεγγύη με το Βερολίνο επειδή δεν «υπερασπίζονται τη Γερμανία από τις άδικες κατηγορίες».

Σε συνέντευξή της στον Muenchner Merkur, η γερμανίδα υπουργός ΔικαιοσύνηςΖαμπίνε Λόιτχοϊσερ-Σνάρενμπεργκερ αναχωρεί, όπως σημειώνει η Deutsche Welle, από τη μέχρι τώρα ήπια στάση της γερμανικής κυβέρνησης για το ότι το Βερολίνο έχει καταλήξει «ο μπαμπούλας της Ευρώπης».

«Η Γερμανία συμπεριφέρεται με αλληλεγγύη, ώστε στο τέλος να έχουν προοπτική οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση» λέει η υπουργός στην εφημερίδα την Τετάρτη. 

«Θα ήθελα και προσωπικότητες στην κορυφή της ΕΕ να υπερασπίζονται τους Γερμανούς εναντίον άδικων κατηγοριών» είπε με νόημα.

Η υπουργός αναφέρθηκε στον Ζοζέ Μπαρόζο και τον Χερμάν βαν Ρομπάι, λέγοντας πως οι αποφάσεις στην Ευρώπη πρέπει να λαμβάνονται αλλά και να υποστηρίζονται από κοινού. «Δυστυχώς, δεν βλέπω κάτι τέτοιο μέχρι τώρα» λέει.

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT