BREAKING

Σόιμπλε: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα, αλλά υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα

Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, είναι σε καλό δρόμο, αλλά υπάρχουν ανοιχτά σημεία με την τρόικα, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνοντας λόγο για ...
ενδεχόμενο συνέχισης των διαπραγματεύσεων και τον Ιανουάριο. 

«Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο. Ψήφισε τον προϋπολογισμό. Υπάρχουν ανοιχτά θέματα με την τρόικα, αλλά τους τελευταίους 15 μήνες προχώρησαν περισσότερο απ' όσο νομίζαμε στο θέμα των ελλειμμάτων» σημείωσε ο κ. Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Πιστεύω ότι όλα τα προβλήματα είναι διαχειρίσιμα, και υπάρχουν πολλά πράγματα που συνηγορούν στο ότι θα καταβληθούν προσπάθειες να επιλυθούν ώστε να μην χρειαστεί να αρχίσει η ελληνική προεδρία τον Ιανουάριο με μια επίσκεψη της τρόικας» επισήμανε.

Όσον αφορά το κρίσιμο ζήτημα της τραπεζικής ένωσης, ο κ. Σόιμπλε παρέπεμψε σε νέες συναντήσεις για να υπάρξει συμφωνία για τον ενιαίο μηχανισμό εξυγίανσης, παρά τις πιέσεις από ομολόγους του. «Θα συνεχίσουμε με το έργο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Έχουμε πολλή δουλειά. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρουμε σε μια συνεδρίαση ή αν θα χρειαστούμε περισσότερες συναντήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά και προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Ελπίζω να έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος στην Ελλάδα. Σε ό,τι με αφορά θα επιθυμούσα η αξιολόγηση της τρόικας να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του σώματος.

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT