BREAKING

Ο Τσίπρας γίνεται σταρ στη Ρώμη και διασπά την ιταλική αριστερά!

Με το σύνθημα «SIpras», δηλαδή «Ναι στον Τσίπρα» και μία εντυπωσιακή πρωτοσέλιδη φωτογραφία του υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν, κυκλοφορεί το ιταλικό περιοδικό Il manifesto, δίνοντας.... άλλη διάσταση στην ευρωπαϊκή προεκλογική παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ!

Το περιοδικό φιλοξενεί και μία επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς το συνέδριο του κόμματος «Αριστερά Οικολογία Ελευθερία», του Νίκι Βέντολα. Η υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα έχει διχάσει το συγκεκριμένο κόμμα, καθώς ο Βέντολα έχει ταχθεί υπέρ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος – άρα και υπέρ της υποψηφιότητας Σουλτς για την Κομισιόν – τοποθετώντας την «Αριστερά, Οικολογία, Ελευθερία» στο χώρο της κεντροαριστεράς, όμως πολλά στελέχη και πιθανόν η πλειοψηφία της βάσης θέλουν τον κ. Τσίπρα!

Στο συνέδριο πολλοί ομιλητές τοποθετήθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας Τσίπρα, φέρνοντας την ηγεσία σε δύσκολη θέση, με τον Βέντολα να δηλώνει πάνω κάτω ότι… «θα ψηφίσουμε για τον Τσίπρα κοιτώντας τον… Σούλτς».

Στελέχη όπως η Μπάρμπαρα Σπινέλι και ο Φάμπιο Μούσι δίνουν μάχη υπέρ του ψηφοδελτίου Τσίπρα για την Κομισιόν, ενώ την ίδια επιλογή κάνουν ακτιβιστικές οργανώσεις του κόμματος και εκπρόσωποι κοινωνικών κινημάτων.

Εκτιμάται δε ότι εάν γίνει δημοψήφισμα στο εσωτερικό του κόμματος για το ποιον θα στηρίξει στις ευρωεκλογές, η επιλογή Τσίπρα θα εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία!

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT