BREAKING

Ο Ερντογάν προέβη σε μια πρωτοφανή κίνηση: Μήνυσε το τουρκικό κράτος και ζητά αποζημίωση

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν σταματά να εκπλήσσει. Αυτή τη φορά προχώρησε σε μια πρωτοφανή, για τα παγκόσμια χρονικά, κίνηση, καθώς μήνυσε το ίδιο το τουρκικό κράτος!

Ο Ταγίπ Ερντογάν, υπέβαλε... στις 18 Απριλίου, σχετική αίτηση στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την αποτυχία θέσπισης δικαστικών κανόνων που προβλέπουν την αφαίρεση περιεχομένων που παραβιάζουν τα δικαιώματά του και της οικογένειάς του, όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου. Μάλιστα, ο Ερντογάν ζητά αποζημίωση 500.000 τουρκικών λιρών, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τουρκικού Δικηγορικού Συλλόγου, Μετίν Φεϊζίογλου, η κίνηση αυτή περιγράφηκε ως «η πρώτη του είδους της». Οπως τόνισε ο ίδιος πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν είχε ποτέ πριν καταθέσει μήνυση κατά του τουρκικού κράτους.

«Δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν Τούρκος πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Τουρκίας να μηνύει την Τουρκική Δημοκρατία και να ζητά αποζημιώση. Αυτό γίνεται πρώτη φορά», σημείωσε ο Φεϊζίογλου.

Πρόσθεσε δε, όπως γράφει το Εθνος, ότι το η αναφορά του Ερντογάν στο Συνταγματικό Δικαστήριο είναι άνομη, με το σκεπτικό ότι δεν έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα.

«Ο πρωθυπουργός μπορεί να καταθέσει μήνυση κατά του Twitter, αν πιστεύει ότι επλήγη μέσω αυτού. Μπορεί να καταθέσει μήνυση κατά της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, εάν πιστεύει ότι η άρση της απαγόρευσης του Twitter ήταν παράνομη» εξήγησε ο Φεϊζίογλου.

Η κυβέρνηση Ερντογάν δέχθηκε τη διεθνή κατακραυγή μετά το μπλοκάρισμα του Twitter και του YouTube τον Μάρτιο, ώστε οι πολίτες να μην έχουν πρόσβαση σε αρχεία με περιεχόμενο που μπορεί να αποδεικνύουν την εμπλοκή του ΑΚΡ σε υποθέσεις διαφθοράς.

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT