BREAKING

Πρόβλημα στη Βρετανία, στα σχολεία με τα όπλα

Από τσεκούρια μέχρι επαναληπτικές καραμπίνες, είναι ο οπλισμός Βρετανών μαθητών και μεταβαίνουν στο σχολείο τους με πυροβόλα και τα μαχαίρια στις τσάντες τους.

Τα επίσημα στοιχεία ...είναι σοκαριστικά. Τα τελευταία τρία χρόνια κατασχέθηκαν πιστόλια, περίστροφα, τσεκούρια, ακόμη και επαναληπτικές καραμπίνες από 1.000 Βρετανούς μαθητές, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, την Τετάρτη.

Με βάση λοιπόν τη συγκεκριμένη έρευνα, η οποία έγινε σε σχολικά ιδρύματα, κάποια από αυτά και δημοτικά, από το 2011 μέχρι το 2013, περισσότεροι από 300 μαθητές είχαν στην κατοχή τους τσεκούρια, λεπίδες και μπαλτάδες του χασάπη.

Σε άλλους 36 μαθητές, βρέθηκαν στην κατοχή τους, πιστόλια, περίστροφα, επαναληπτικές καραμπίνες, αεροβόλα και ένα τέιζερ και ασκήθηκε δίωξη για οπλοφορία. Μάλιστα, σε δημοτικό σχολείο της Σκωτίας εντοπίστηκε 8χρονος μαθητής με μαχαίρι.

Εάν αυτά τα στοιχεία φαίνονται αποκαλυπτικά, ενημερώνουμε πως είναι πολύ πιθανό να μην είναι τίποτε άλλο παρά η κορυφή του παγόβουνου, καθώς οι 21 από τις 52 αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που συνέλεξαν για το θέμα.

«Είναι τρελό. Τα παιδιά αισθάνονται ότι κινδυνεύουν σε βαθμό που καταλήγουν να οπλοφορούν. Η κουλτούρα του φόβου πρέπει να πάψει», τόνισε ο Πάτρικ Ρίγκαν, πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης XLP που ασχολείται με τους νέους.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της σημείωσε ότι έχει δώσει περισσότερα δικαιώματα στους καθηγητές ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο αυτό.

«Οι καθηγητές μπορούν πλέον να κάνουν έρευνες χωρίς τη συγκατάθεση των μαθητών, να κατάσχουν τα απαγορευμένα αντικείμενα και να τους βγάζουν από την αίθουσα εάν επιδεικνύουν επικίνδυνη συμπεριφορά», είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας.

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT