BREAKING

Ολα έτοιμα για τη μεταφορά Εφραίμ σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Η μεταφορά, αν γίνει τελικά, θα έχει προορισμό εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά την επανεξέτασή του από τους γιατρούς, όπως αποκάλυψε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής. Θα συνοδευτεί με σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν, πιθανότατα εντός των επόμενων ωρών.

Αν και το ένταλμα σύλληψής του έχει πλέον εκπνεύσει, ο Εφραίμ παραμένει στο κελί του στη Μονή Βατοπεδίου και μάλιστα φρουρούμενος, ήδη από το Σάββατο οπότε και αποφασίστηκε η προφυλάκισή του για την υπόθεση της ...ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ Μονής και Δημοσίου.

Προκειμένου τελικά να πραγματοποιηθεί η σύλληψή του, θα πρέπει είτε να παραταθεί η ισχύς του αρχικού εντάλματος «για λόγους υγείας», είτε να εκδοθεί νέο.

Επιφυλακτικοί οι δικαστικοί
Η απόφαση προφυλάκισης για τον Εφραίμ προκάλεσε αντιδράσεις και εντός της ίδιας της Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στο Mega o πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου σημείωσε ότι η προσωρινή κράτηση κατηγορουμένου για κακούργημα είναι «εξαιρετικό μέτρο και επομένως πρέπει να διατάσσεται με μεγάλη προσοχή και φειδώ, πολύ περισσότερο σήμερα μετά την επελθούσα τροποποίηση του έτους 2010 που καθιερώνει την προφυλάκιση ως εντελώς εξαιρετικό μέτρο».

Απέρριψε πάντως την κριτική που προέρχεται εκτός συνόρων, ενώ υποβάθμισε και την αντίστοιχη εντός Ελλάδας. «Ο κοινωνικός απόηχος των δικαστικών αποφάσεων και πράξεων και βέβαια μας ενδιαφέρει, όμως πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη για αυτές αφού δεν έχουν γνώση των δεδομένων της δικογραφίας».

Διαμαρτύρονται και οι Αγιορείτες
Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους προχωρά σε επιστολή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, προκειμένου να παρακαλέσει για επανεξέταση της απόφασης, αλλά και αντίστοιχης προς το υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρόμενη για παρατυπίες στη διαδικασία εξέτασης του ηγουμένου από τον εισαγγελέα και τους αστυνομικούς.

Οπως σημειώνουν, κατά τον καταστατικό χάρτη που διέπει θέματα του Αγίου Ορους είναι απαραίτητη η παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Επιστασίας.

Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο
Η απόφαση της προφυλάκισης του Εφραίμ και το «ιατρικό σίριαλ» που ακολούθησε έχουν προκαλέσει σειρά επικριτικών δηλώσεων από στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Στα τελευταία εξ αυτών, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Ν.Σηφουνάκης κάνει λόγο για «μετατροπή του Περιβολιού της Παναγιάς σε οίκο χρηματιστηρίου» και προφυλάκιση του «Ηγουμένου του σκανδάλου», ζητώντας να διερευνηθούν παράπλευρες υποθέσεις όπως οι χρηματοδοτήσεις από την Marfin και ο ρόλος εταιρειών - φάντασμα όπως η Rassadel.

Αντίθετα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης, υποστήριξε ότι πίσω από την απόφαση προφυλάκισης κρύβονται εγχώριες και ξένες σκοπιμότητες. Προσέθεσε μάλιστα ότι «ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται. Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων, φυλακή ο Εφραίμ, ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού».

Μάλιστα, τον ηγούμενο επισκέφθηκε και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος του εξέφρασε τη συμπαράσταση του κόμματός του, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, πως οι ηθικοί αυτουργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Νωρίτερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε ζητήσει παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή, καθώς ήταν βασικός κατήγορος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, με δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ. «Η ταυτόχρονη παρουσία του υφυπουργού και βασικού κατήγορού στην υπόθεση κ. Πεταλωτή, συνιστά μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα», κατά τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης.
πηγη:

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT