BREAKING

Σπεσιαλίστας στα όπλα και οργισμένος με την δικαιοσύνη ο δολοφόνος της Λιέγης

«Ειδικός» στα όπλα φαίνεται ότι ήταν ο Νορντίν Αμρανί, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για οπλοκατοχή και καλλιέργεια κάναβης. Ο μαροκινής καταγωγής δολοφόνος που σκόρπισε τον τρόμο στην Λιέγη, φέρεται να ήταν ...οργισμένος με την δικαιοσύνη. Πριν φύγει από το σπίτι του χθες, είχε σκοτώσει και μια...
45χρονη οικιακή βοηθό.

Το εξώφυλλο της La Meuse με την φωτογραφία του δολοφόνου Αμρανί και τίτλο «Αυτός είναι». Εικονίζονται επίσης οι δυο άτυχοι νέοι 17 και 15 ετών, που σκοτώθηκαν κατά την πρωτοφανή επίθεση χθες, στο κέντρο της Λιέγης (La Meuse/Sudpresse)

Ως παθιασμένος με τα όπλα περιγράφεται ο- γεννημένος στις 15 Νοεμβρίου 1978- Νορντίν Αμρανί, ο οποίος είχε στο σπίτι του ένα πραγματικό οπλοστάσιο, αποτελούμενο από 10 όπλα και 9500 τμήματα όπλων. Μάλιστα σύμφωνα με ορισμένα βελγικά μέσα γνώριζε να τα επισκευάζει αλλά και να κατασκευάζει μόνος του σιγαστήρες.

Στον μαροκινής καταγωγής Αμρανί, ο οποίος από τα νιάτα του είχε συχνά πάρε-δώσε με τον νόμο, είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 58 μηνών για το οπλοστάσιο και για την καλλιέργεια 2800 δενδρυλλίων κάνναβης. Το 2010 αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι είχε τις απαιτούμενες άδειες για οπλοκατοχή. Η απόφαση για την απελευθέρωσή του βασίστηκε όπως αναφέρει η Le Soir, σε ασάφειες που προέκυψαν μετά την μεταρρύθμιση του νόμου περί οπλοκατοχής το 2006.
Ωστόσο, επειδή ο Αμρανί είχε καταδικαστεί για την καλλιέργεια κάνναβης, δεν του επετράπη να πάρει πίσω τα όπλα για την προέλευση και τον προορισμό των οποίων είχε αρνηθεί να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του σε βελγική εφημερίδα, ο δράστης είχε ραντεβού στις 13.30 χθες το μεσημέρι σε αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση σε σχέση με ένα περιστατικό σε κάποιο πάρτι τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά φοβόταν ότι επρόκειτο για παγίδα και ότι ο στόχος ήταν να τον στείλουν ξανά στην φυλακή. Ο 33χρονος δεν έτρεφε άλλωστε τα καλύτερα αισθήματα για τους δικαστές, αφού πίστευε ότι τον είχαν «αδίκως καταδικάσει για διάφορα συμβάντα», όπως σημειώνει ο συνήγορός του.

Σκότωσε και μια 45χρονη. Ήθελε περισσότερα θύματα.

Πριν φθάσει στην πλατεία Σεν Λαμπέρ, ο Αμρανί είχε παρασύρει στο διαμέρισμά του μια οικιακή βοηθό που εργαζόταν στο σπίτι γειτόνισσάς του.

Ο 33χρονος την συνάντησε χθες το πρωί στο διάδρομο του κτιρίου όπου έμενε και της ζήτησε να μπει στο διαμέρισμά του με την πρόφαση ότι θα της προσέφερε εργασία. Στην συνέχεια την πυροβόλησε στο κεφάλι, όπως αναφέρει η βελγική ιστοσελίδα Sudpresse.

Χθες το βράδυ, μετά τον εντοπισμό του πτώματος σε αποθήκη του ανήκε στον Αμρανί, διεξήχθη νεκροψία προκειμένου να διαπιστωθεί αν προηγήθηκε και βιασμός, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, ωστόσο κυκλοφόρησε και το σενάριο του αθέλητου, θανάσιμου τραυματισμού του από χειροβομβίδα. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν έχει αφήσει κάποιο σημείωμα, ωστόσο ο ραδιοφωνικός σταθμός RTL έκανε λόγο για ένα σημείωμα προς την σύντροφό του, στην οποία φέρεται να άφησε και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η αστυνομία εντόπισε στο σακίδιο του Αμρανί χειροβομβίδες και εκρηκτικούς μηχανισμούς που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί, κάτι που σημαίνει ότι ο δράστης σκόπευε να σκοτώσει ακόμη περισσότερους. Τα θύματα μέχρι στιγμής είναι τέσσερα: ένας 15χρονος, ένας 17χρονος, ένα βρέφος 17 μηνών και η 45χρονη οικιακή βοηθός.
πηγη:

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT