BREAKING

Μήνυμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συμπληρώθηκε ένας αιώνας από την μαρτυρική σφαγή 1.500.000 εκατομμυρίου Αρμενίων από τους Νεότουρκους όπως αυτά τα γεγονότα περιγράφονται, όχι μόνο στα ιστορικά...
ντοκουμέντα, αλλά και στα κείμενα των διεθνών οργανισμών και κρατών που έχουν αναγνωρίσει αυτές τις σφαγές ως Γενοκτονία.

Πρέπει να αποτελεί πάντα μνημείο θύμησης, αλλά και βδελυρό παράδειγμα προς αποφυγήν, σφαγής αθώων και αμάχων ανθρώπων με βάση εθνικά, θρησκευτικά και άλλα κριτήρια.
Αποτελεί ένα απ’ τα πιο ζοφερά γεγονότα στην ιστορία της ανθρωπότητας, γεγονός που επιτέλους το τουρκικό κράτος πρέπει να αναγνωρίσει ως τέτοιο, ως Γενοκτονία δηλαδή, και να αποδώσει φόρο τιμής στα θύματα με τον ίδιο τρόπο που γονάτισαν στα μνημεία Γενοκτονίας του ολοκαυτώματος οι Καγκελάριοι της Γερμανίας, ζητώντας συγνώμη.

Οι Αρμένιοι είτε στην Αρμενία είτε όπου γης, παρέδωσαν λαμπρά μαθήματα και σε εμάς τους Ποντίους, θύματα μιας άλλης Γενοκτονίας 353.000 χιλιάδων Ποντίων, που ξεριζώθηκαν και σφαγιάσθηκαν από τις ορδές του Μουσταφά Κεμάλ Πασά και τους Νεότουρκους, λαμπρά μαθήματα συμπόρευσης σ’ ένα κοινό αγώνα, σ’ έναν αγώνα δηλαδή για τη δικαίωση των εκατοντάδων χιλιάδων αθώων θυμάτων των Γενοκτονιών.

Σήμερα συμπάσχουμε μαζί σας και κλείνουμε ευλαβικά το γόνατο μπροστά στις ψυχές των 1.500.000 εκατομμυρίων θυμάτων.

Συμπροσευχόμαστε να αναπαύσει ο Θεός τις ψυχές των γενοκτονισμένων προγόνων σας και προγόνων μας ελπίζοντας στην τελική δικαίωση του αγώνα τους.

Για το ΠΑΣΠΕ και την ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT