Μέλη του ιταλικού κοινοβουλίου πιάστηκαν στα χέρια την πριν μερικές μέρες κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Η μάχη ξέσπασε μεταξύ του Claudio Barbato (αριστερά), μέλους του κόμματος αντιπολίτευσης FLI, και του Fabio Ranieri (δεξιά) από το κυβερνών κεντροδεξιό μέτωπο Northern League για τους ισχυρισμούς του βουλευτή του FLI, Gianfranco Fini, ότι η σύζυγος του...
πρόεδρου του Northern League κ. Umberto Bossi είχε πάρει σύνταξη σε ηλικία 39 ετών. Κάντε κλικ στις εικόνες για να δείτε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις επικρατούν οι γροθιές και μπουνιές και όχι η ψυχραιμία.
 Άλλα επεισόδια στην Ουκρανία (AP Photo)
Πάνω από 50 βουλευτές στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας χτυπούν ο ένας τον άλλο στις 13 Μαΐου 1997. Η συμπλοκή ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις αιτίες των βίαιων επεισοδίων κατά τον εορτασμό της Ημέρας Νίκης στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Δυτική Ουκρανία.
 Σκηνές θυμού στην Ιταλία (AP Photo/RAI Television)
Ο βουλευτής της παράταξης AN National Alliance Domenico Gramazio, κάτω δεξιά, φωνάζει και τσακώνεται με βουλευτές από άλλη παράταξη στη Κάτω Βουλή του ιταλικού κοινοβουλίου στις 29 Απριλίου 1998. Ο Gramazio είχε κατηγορήσει ιταλούς διαιτητές ποδοσφαίρου για δωροδοκία.
 Σύγχυση στη Μόσχα (AP Photo/RIA-Novosty, Vladimir Fedorenko)
Ο Ρώσος εθνικιστής, βουλευτής Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, στο κέντρο της φωτογραφίας, φωνάζει καθώς έρχεται σε σύγκρουση με άλλο βουλευτή εντός του Κοινοβουλίου στη Μόσχα στις 30 Μαρτίου 2005. Με αυτό τον τρόπο, ο Ζιρινόφσκι εξέφραζε, την απογοήτευσή του για τον κυρίαρχο ρόλο των υποστηριχτών του Κρεμλίνου.
 Επεισόδια στην Ουκρανία (AP Photo/Sergei Chuzavkov)
Ο βουλευτής Volodymyr Lytvyn, αριστερά με το μαύρο κοστούμι, παρατηρεί τη διαμάχη γύρω από το βήμα στο ουκρανικό κοινοβούλιο, στις 7 Ιουλίου 2005. Περισσότεροι από δέκα πολιτικοί τσακώθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη νομοθεσία που απαιτείται για την είσοδο της Ουκρανίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
 Ράγκμπι στη Νότια Κορέα (AP Photo/Ahn Young-joon)
Εκατοντάδες βουλευτές ούρλιαζαν και πάλευαν στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας στις 22 Ιουλίου 2009 για την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση στα μέσα ενημέρωσης. Ως αποτέλεσμα, ένας βουλευτής τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η φωτογραφία δείχνει τον βουλευτή του κόμματος αντιπολίτευσης, τον Kang Ki-jung, κατά το άλμα του πάνω από τα κεφάλια των βουλευτών του κυβερνώντος Μεγάλου Εθνικού Κόμματος στην Εθνοσυνέλευση στη Σεούλ.
 Και άλλες συμπλοκές στη Νότια Κορέα (AP Photo/Ahn Young-joon)
Άλλη μια φωτογραφία από μεγάλες συμπλοκές στην Εθνοσυνέλευση της Νότιας Κορέας τον Ιούλιο του 2009.
 Αναταραχή στην Ταϊβάν (AP Photo)
Στις 5 Μαΐου 2007 οι Ταϊβανέζοι πολιτικοί στην Ταϊπέι, φιλονικούν. Έχει εκτιμηθεί ότι 15% έως 30% των βουλευτών σε 15 νομούς της Ταϊβάν έχουν ποινικό μητρώο. Κάποιοι είναι ιδιοκτήτες κρησφύγετων με παράνομα τυχερά παιχνίδια ή αιθουσών μασάζ.
 Άλλη μια αναταραχή στην Ταϊβάν (AP Photo/Henry Pan)
Σε αυτήν τη φωτογραφία, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ο Lo Fu-chu, αριστερά, του οποίου τη μύτη έχει αρπάξει ο συνάδελφός του, έχει εμπλακεί σε μια φιλονικία με περισσότερους από 10 βουλευτές, όταν στο κοινοβούλιο της Ταϊβάν γίνεται ψηφοφορία για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που θα δώσει στην κυβέρνηση το αποκλειστικό δικαίωμα για την οργάνωση κρατικών λαχείων στις 15 Ιουνίου 1999. Το κόμμα αντιπολίτευσης, το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα (DPP), δήλωσε ότι το δικαίωμα οργάνωσης θα πρέπει να δοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Lo προσπαθούσε να εμποδίσει τους βουλευτές του DPP που πετούσαν έγγραφα στην αίθουσα κοινοβουλίου και τα κοπανούσαν στα γραφεία τους.
 Και άλλη αναταραχή στην Ταϊβάν (AP Photo)
Βουλευτές από το κυβερνών κόμμα και από το κόμμα αντιπολίτευσης πιάστηκαν στα χέρια κατά την τελευταία ημέρα της συνεδρίασης του κοινοβουλίου της Ταϊβάν στις 19 Ιανουαρίου 2007. Ένας βουλευτής κρατά πανό που λέει "Το κυβερνών κόμμα δεν προκαλεί αναταραχή". Η αναταραχή ξεκίνησε όταν δεκάδες βουλευτές από το κυβερνών Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα επιτέθηκαν στον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Wang Jin-pyng , για να αποτρέψουν την εξέταση της πρότασης για την αλλαγή της σύνθεσης της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.
 Συμπλοκή στην Τουρκία (AP Photo/Burhan Ozbilici)
Ένας βουλευτής σοσιαλδημοκράτης προσπαθεί να σταματήσει άλλον έναν βουλευτή από το προ-Ισλαμικό Κόμμα Welfare Party που επιτίθεται στοβουλευτή σοσιαλδημοκράτη Sabri Ergul, ο οποίος στέκεται στο πίσω μέρος της φωτογραφίας με τα γυαλιά, στο τουρκικό κοινοβούλιο στις 12 Ιουλίου του 1997, κατά την ψήφο εμπιστοσύνης στον καινούριο κυβερνητικό συνασπισμό. Τα πανό που σήκωσε ο Ergul πριν από τη φιλονικία έχει ως εξής: "Έξω οι μεγάλοι νταβατζήδες!" Ο Ergul έκανε επίθεση σε ένα άλλο βουλευτή του Welfare Party, που είχε πρόσφατα δυσφημίσει τους βουλευτές, αποκαλώντας τους "νταβατζήδες". Η νέα κυβέρνηση κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης με 281-256.
 Πολεμικές τέχνες στη Γεωργία (AP Photo)
Συμπλοκή αντιπάλων βουλευτών κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την ενεργειακή κρίση στην Τιφλίδα της Γεωργίας στις 31 Ιανουαρίου 2006. Η χώρα είχε αντιμετωπίσει έλλειψη ενεργειακού εφοδιασμού για αρκετές ημέρες. Οι πολιτικοί είχαν διαφορετικές απόψεις για τον καλύτερο τρόπο επίλυσης προβλημάτων.