BREAKING

Αγόρασα ποδήλατο. Και τώρα;


Για τους νέους κατόχους ποδηλάτων, είναι η πρώτη ερώτηση που προκύπτει αμέσως μετά την αγορά του ποδηλάτου και όλων των χρήσιμων ή άχρηστων αξεσουάρ που τη συνοδεύουν.

- Τι πρέπει να κάνει ο κάτοχος ενός καινούριου ποδηλάτου μετά την πρώτη ή μετά τις πρώτες βόλτες;

- Ποιες ρυθμίσεις πρέπει να τσεκάρει;

- Τι πρέπει να φροντίσει και τι εργαλεία/αναλώσιμα θα χρειαστεί;

Αρχίζεις λοιπόν και ψάχνεις στο Ίντερνετ για ...
... πληροφορίες πως και τι συμβαίνει, και το μυαλό σου αρχίζει να καίγεται όπως καίγονται τα καινούργια τακάκια που "φοράει" το ποδήλατό σου όταν κατεβαίνεις τις κατηφόρες του Πρ. Ηλία.

Έχεις γραφτεί και σε φόρουμ ζητώντας συμβουλές και σου έρχονται οι πρώτες απαντήσεις :
Γεια σου νέε φίλε του ποδηλάτου είμαι ο Μήτσος και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα πολυεργαλείο με όλα τα απαραίτητα (άλλεν, κατσαβίδια, κόφτη αλυσίδας, ακτινολόγο).

Κάποιος άλλος σου γράφει: Αυτά που πρέπει να ξέρεις καλά είναι το ρύθμισμα των φρένων στα v-brake και τα μηχανικά δισκόφρενα.

Καλά τα λένε οι από πάνω έρχεται ο τρίτος να συμπληρώσει και συνεχίζει: Φιλαράκι οι ντίζες θέλουν περιοδικά μάζεμα καθώς τρώγονται τα τακάκια και το ρύθμισμα των ταχυτήτων, γιατί μετά τους πρώτους 2-3 μήνες τεντώνουν τα συρματόσχοινα και ξερυθμίζονται.

Επίσης τσεκάρεις περιοδικά πόσο σφιγμένες είναι οι βίδες σε παλουκόσελα, τιμόνια κλπ, χωρίς όμως να τις παρασφίγγεις.

Και φυσικά μια φορητή τρόμπα με μανόμετρο για τσεκάρισμα της πίεσης κάθε 1-2 βδομάδες και για να την έχεις μαζί σου σε ώρα ανάγκης, μαζί με μπαλώματα για τις σαμπρέλες.

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Αρχίζεις και βγάζεις καπνό από τα αυτιά και καταριέσαι την ώρα και την στιγμή που αγόρασες ποδήλατο.

Μπροστά από τα μάτια σου περνάνε βίδες παλουκόσελα, τιμόνια, ντίζες, άλλεν, κατσαβίδια, κόφτες αλυσίδων, ακτινολόγοι, τρόμπες, μανόμετρα, μπαλώματα, σαμπρέλες!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΟΟΟΟ φωνάζεις (από μέσα σου. Μιας και η ώρα είναι ήδη 2 τα ξημερώματα και έχουν όλοι κοιμηθεί) 

Όλα τα παραπάνω ήρθε να τα καλύψει το κινητό συνεργείο ποδηλάτων που αναλαμβάνει να σου λύσει όλα τα προβλήματα και απορίες που μπορείς να έχεις σχετικά με το ποδήλατό σου την συντήρησή του και την επισκευή του.

ΠΩΣ; Απλά καλείς το πρώτο συνεργείο ποδηλάτων κατ΄ οίκον. Έρχονται εκεί που θα τους υποδείξεις και δεν έχεις να ασχοληθείς με τίποτα παραπάνω παρά μόνο για την βόλτα σου με το ποδήλατο.

Για περισσότερες πληροφορίες πάτα εδώ 
Επίσης μπορείς να βρεις την ομάδα τους στο Facebook  κάνοντας κλικ επάνω στην φωτογραφία


Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT