BREAKING

Διαφορετικό συλλαλητήριο από τα συνδικάτα στη ΔΕΘ

Κάλεσμα συμμετοχής σε ένα συλλαλητήριο διαφορετικό από τα προηγούμενα και με άδηλο μέχρι στιγμής προσανατολισμό απηύθυναν χθες τα συνδικάτα, που υποχρεώθηκαν φέτος να αλλάξουν τους σχεδιασμούς τους λόγω της σύντομης παρουσίας του πρωθυπουργού και ...... του κυβερνητικού επιτελείου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Κάλεσμα συμμετοχής σε ένα συλλαλητήριο διαφορετικό από τα προηγούμενα και με άδηλο μέχρι στιγμής προσανατολισμό απηύθυναν χθες τα συνδικάτα, που υποχρεώθηκαν φέτος να αλλάξουν τους σχεδιασμούς τους λόγω της σύντομης παρουσίας του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού επιτελείου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης επέκριναν δριμύτατα την απόφαση του Α. Σαμαρά να πραγματοποιήσει επίσκεψη-εξπρές στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου και να μην πραγματοποιήσει για πρώτη φορά την καθιερωμένη ομιλία στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων το ίδιο βράδυ.

Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες θα γίνουν κανονικά. Ωστόσο, μέχρι χθες δεν είχε αποφασιστεί η διαδρομή που θα ακολουθήσουν στο κέντρο της πόλης και κυρίως η κατάληξή τους. Τα συνδικάτα να αναζητούν τρόπο που να εκπέμπει το συμβολικό μήνυμα της κινητοποίησης.

«Αν ο πρωθυπουργός επέλεξε να δραπετεύσει από το πρόβλημα, δεν θα απολογηθούν ούτε τα συνδικάτα ούτε οι εργαζόμενοι», ανέφερε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Ι. Μουτάφης. Διευκρίνισε πως δεν ήταν δυνατόν να οργανωθεί πρωινή συγκέντρωση (σ.σ. την ώρα που ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάζει τη ΔΕΘ), τόσο για πρακτικούς όσο και για πολιτικούς λόγους. Οπως επισήμανε, η διαδήλωση δεν γίνεται ενάντια στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, αλλά ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Π. Τσαραμπουλίδης, χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι η έκθεση έχασε φέτος τα πολιτικά της χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με πρόσχημα τα πιθανά επεισόδια στέρησε από τους φορείς της πόλης τη δυνατότητα να του εκθέσουν τα προβλήματα.

Η κεντρική συγκέντρωση, που διοργανώνουν οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και το Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Βενιζέλου. Σ’ αυτήν θα συμμετάσχουν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στη συμβολή Εγνατίας με Βενιζέλου, ενώ το παρών αναμένεται να δώσει και ο Α. Τσίπρας.

Την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους δίνεται το ραντεβού του ΠΑ.ΜΕ. στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει και η Αλέκα Παπαρήγα.




Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT