BREAKING

Τον Κιμ Γιονγκ-Ιλ αποχαιρετούν την Τετάρτη οι Βορειοκορεάτες



Δεκάδες χιλιάδες Βορειοκορεάτες κατέκλυσαν το πρωί της Τετάρτης τους χιονισμένους δρόμους της Πιονγιάνγκ για να αποχαιρετίσουν τον «αγαπητό ηγέτη» τους Κιμ Γιονγκ-Ιλ, που πέθανε από καρδιακή προσβολή πριν μερικές ημέρες. Εικόνες που αναμεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα δείχνουν τους πολίτες της χώρας να θρηνούν για τον θάνατο του επί 17 χρόνια ηγέτη τους.

Η τελετή της κηδείας άρχισε στο ...
μαυσωλείο Κουμσουσάν, όπου είχε τοποθετηθεί το γυάλινο φέρετρο με τη σορό του Κιμ και λίγο αργότερα ξεκίνησε η νεκρώσιμος πομπή στους δρόμους της βορειοκορεατικής πρωτεύουσας.

Χιλιάδες στρατιώτες απέδωσαν τιμές, ενώ το φέρετρο είχε τοποθετηθεί πάνω σε λιμουζίνα, σκεπασμένο με τη σημαία της χώρας. Τα τηλεοπτικά πλάνα επικεντρώθηκαν στον νεαρό Γιονγκ-Ουν, επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα παραμένει υπό την ηγεσία της δυναστείας των Κιμ. 

Φορώντας ένα σκούρο παλτό και με σκυφτό το κεφάλι, ο 29χρονος Κιμ Γιονγκ-Ουν συνόδευε τη νεκροφόρα που μετέφερε τη σορό του πατέρα του, ενώ κάποια στιγμή ύψωσε το δεξί του χέρι για να χαιρετίσει το πλήθος.

Ακριβώς πίσω του βρισκόταν ο θείος του, Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, αντιπρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, ο οποίος αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη νέα εποχή που ξεκινά στη διπλωματικά απομονωμένη χώρα.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία της χώρα το 1994, μετά το θάνατο του πατέρα του, Κιμ Ιλ Σουνγκ, πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 17 Δεκεμβρίου σε ηλικία 69 ετών. Σχεδόν άμεσα, ο νεαρός Κιμ Γιονγκ-Ουν ανακηρύχθηκε «ανώτατος ηγέτης» του κόμματος, του κράτους και του στρατού.

Η πολιτική κατάσταση στην Πιονγγκιάνγκ φαίνεται σταθερή, όμως η περίοδος πολιτικής μετάβασης δεν έχει ολοκληρωθεί και τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, επικρατεί ανησυχία εάν ο νεαρός και άπειρος 29χρονος γιος του θα μπορέσει να ηγηθεί και προς ποια κατεύθυνση θα οδηγήσει την «πυρηνική» Βόρειο Κορέα.
πηγη:

Μπες στη παρεα μας

 
Copyright © 2013 Hellas On Line
Design by FBTemplates | BTT